KASKO OSIGURANJE

Što ako se dogode nepredviđena oštećenja na vlastitom automobilu od strane trećih osoba? Što ako se dogodi krađa i naša imovina nepovratno nestane? Što napraviti u slučaju kada u trenutku nepažnje izazovemo prometnu nesreću, a troškovi popravka dosegnu vrtoglave iznose? Što napraviti kada elementarna nepogoda poput poplave, požara, tuče ili oluje pogodi vozilo? Tada je obično kasno za razmišljanja o tome što se moglo učiniti da gubitak bude što manji. Takve situacije ne događaju se samo drugima.

Policom kasko-osiguranja pokrivena je naknada imovinske štete na vozilu vlasnika i u slučaju kada je vlasnik vozila kriv za neželjeni događaj. Ugovoriti se mogu sljedeći oblici osiguranja: puni kasko (pokriva sve rizike), mini-kasko (pokriva rizike na koje se ne može utjecati, npr. krađa, tuča, oluja, požar…), fleksi-kasko (mogućnost odabira jednog rizika ili više grupa rizika) te djelomični kasko (pokriveni su samo određeni rizici). Premija osiguranja može se platiti u ratama.

Naše višegodišnje iskustvo pokazalo je da kasko osiguranje motornog vozila predstavlja za osiguranika jedan od najisplativijih vrsta osiguranja jer nadoknađuje štete u slučaju:

 • krađe, provalne krađe i razbojstva kada ste vi prouzročili prometnu nezgodu ili ste suodgovorni za nesreću
 • oštećenja vozila bez vašeg znanja
 • pada ili udarca nekog predmeta
 • oluje, tuče i udara groma
 • požara, eksplozije i drugih ugovorenih rizika.

Zašto ugovoriti kasko osiguranje?

 • sigurnost u svakodnevnoj vožnji
 • zaštita u slučaju krađe vašeg vozila
 • zaštita vašeg vozila u slučaju oštećenja ili uništenja uslijed prometne nezgode
 • zaštita vašeg vozila u slučaju elementarnih nepogoda
 • zaštita vašeg vozila od zlonamjernih postupaka nepoznatih osoba
 • mogućnost ugovaranja osiguranja od posljedica nesretnog slučaja za vozača i putnike
 • isplata i u slučaju prometne nezgode koju ste skrivili vi ili vozač vašeg auto


Najčešće postavljana pitanja

Da li se može prekinuti kasko osiguranje prije nego istekne i imam li pravo na povrat novca?

U slučaju odjave vozila zbog uništenja, rashodovanja ili nestanka vozila osiguravajuća kuća je u obvezi, na zahtjev ugovaratelja, vratiti dio premije za neiskorišteno razdoblje trajanja osiguranja. Ako se do dana odjave vozila (zbog uništenja, rashodovanja nestanka ili kupoprodaje) ostvario osigurani slučaj, ugovaratelj nema pravo na povrat premije i dužan je platiti cjelokupnu premiju za tekuću godinu osiguranja.

U slučaju promjene vlasnika vozila, osiguravajuća kuća je u obvezi na zahtjev ugovaratelja vratiti dio premije za neiskorišteno razdoblje trajanja osiguranja, ako se do dana promjene vlasnika nije ostvario osigurani slučaj.

Kad ugovaratelj ima pravo na povrat premije sukladno gore navedenom, obračun povrata premije računa se "pro rata temporis" od dana promjene vlasnika vozila odnosno odjave vozila do isteka osiguranja, ako je ugovaratelj to pisano prijavio osiguravajućoj kući u roku od osam dana od dana promjene. Ako ugovaratelj prijavi promjenu vlasnika odnosno odjavu vozila nakon osam dana, premija se vraća od dana podnošenja pisanog zahtjeva ugovaratelja do isteka osiguranja. ugovaratelj se vraća funkcionalna premija za neiskorišteno razdoblje osiguranja.

Da li se može posebno osigurati staklo na vozilu koje nije kasko osigurano?

Osiguravajuće kuće često nude dva programa za osiguranje stakala koja se mogu samostalno ugovoriti, bez ugovaranja punog kaska. Postoje dvije kombinacije kojima se može samostalno ugovoriti lom i oštećenje svjetala i zrcala na automobilu ili lom i oštećenje standardno ugrađenih stakala na motornom vozilu, osim stakala na svjetlima i zrcalima.


Preuzmi zahtjev | PDF                        Popuni zahtjev | e-mail

 

 

 

   WebMediaWeb

Portal za oglašavanje
 
     ScandiEuro
         ScandiEuro

         Posredovanje u poslovima
 
     MobiCash web 100
      MobiCash

      Mobilno plaćanje
 
 
ASEuro web light                        ASEuro
            WebShop - WebKatalog
 
Dostava                        Dostava
                   na kućni prag